El-Vedûd (c.c.), sevilen gerçek ve tek varlık. İyi kullarını seven, onlara rahmet ve bereketini ulaştıran, sevilmeye ve dostluğu kazanılmaya en çok layık olan, itâatkâr kullarını çok seven ve sevilmeye layık olan demektir.
El Vedud esmasının ebced değer ve zikri 20 adettir. Zikir saati ay, zikir günü pazartesidir.
وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ إِنَّ رَبِّي رَحِيمٌ وَدُودٌ
Vestagfirû rabbekum summe tûbû ileyhi, inne rabbî rahîmun vedûd(vedûdun).
Ve Rabbinizin mağfiretini isteyin (dileyin). Sonra O’na (Resûl veya mürşid önünde) tövbe edin. Muhakkak ki benim Rabbim, rahmet edendir (rahmet nuru gönderen), Vedûd’dur (sevendir). (Hud suresi, 90. Ayet)
“Ve O, Gafur’dur (mağfiret edendir), Vedûd’dur (çok sevendir)”
(Buruc, 14.)
Allah kullarına çok merhametli ve bağışlayıcıdır. Allah itaatkar kullarını, iman eden ve imanının gereği olarak, ibadet eden, emir ve yasaklarına uyan kullarını daha çok sever. Sonsuz sevgiye layık olan tek Vedud’dur.
Kuran-ı Kerim’de Rabbimiz buyuruyor ki;
“En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.” (Araf, 180.)
El-Vedûd isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:
- 5 vakit namazdan sonra 400 kere “Ya Vedûd celle celâlühû”zikrine devam edeni herkes sever.
- Her gün 20 kere “Ya Vedûd celle celâlühû“ism-i şerifini okuyan insanlar arasında sevilen birisi olur, hürmet, saygı ve ilgi görür.
- Bu esma-ı zikri günlük 270 defa ‘Ya Vedud‘ deyip zikreden bir kimse borçlardan sıkıntılardan, fakirlikten kurtulup feraha kurtuluşa ermiş olur.
- Pazartesi günü sabah namazından sonra 400 kere ” Ya Vedûd, Ya Ğâfûr celle celâlühû ”okunup dua edilirse, tövbeler kabul olunur.
- El-Vedud ism-i şerifi, bir yemeğe “Yâ Vedûd Celle Celalühü” diyerek 1000 kere okuyan kimse o yemeği hanımı ile birlikte yerse aralarındaki sevgi artar.
Vedud Esması Duası
“Vedûd! Ya Vedûd! Ya Ze’l-arşi’l-mecid! Ya Mübdi’, Ya Mu’id! Ya Fe’aalün lima yürid! Es’elüke bi-nuri vechikellezi mele’e erkane arşike ve es’elüke bi-kudretikelleti kadderte biha halkake ve bi-rahmetikelleti vesiat külle şey’in. La ilâhe illâ ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!..”
“Ey Vedûd! Ey Vedûd! Ey yüce Arşın Sahibi! Ey kâinatı hiçten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde süsleyen Mübdi’! Ey varlıkları ölümünden sonra yeniden inşa edip dirilten Muîd! Ey dilediği her şeyi yapan! Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nûru hürmetine; yarattığın bütün varlıklara hükmeden kudretin hürmetine ve her şeyi kaplayan rahmetin hürmetine istiyorum. Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Ey kendisinden yardım isteyene yardım eden! Bana yardım et. Ey güç durumda olanlara yardım eden ve ummadıkları yerlerden ihtiyaçlarını ellerine veren Muğîs Bana yardım eyle.Senden başkasına muhtaç eyleme.”
YA VEDUD YA CAMİİ ESMALARI : https://youtu.be/N09rnBX1e6I