EL-AZiZ: Hakiki ve mutlak surette kuvvet ve üstünlük sahibi, mağlup edilmesi asla mümkün olmayan, sonsuz izzet, şeref ve onur sahibi, hükümlerinde her zaman mutlak galip olan anlamına gelir. El-aziz esmasının ebced değeri 94’tür. Zikir günü Salı günüdür. Zikir saatleri ise öğleden 2 saat ve akşamdan 1 saat öncedir. Gece okumalarında ise tam gece yarısıdır.
Aziz isminin 3 manası vardır;
- Allah’ın izzet sahibi ve yüceler yücesi olması
- Allah’ın mağlup olmayan galip olması
- Yarattıklarının onun emrine itaat etmesidir.
El-Aziz İsminin Faziletleri
Ya-Aziz ismi her gün büyük ebced değerine göre hesaplanıp 94.94=8836 kere okuyan kimselerin sözü, sohbeti her zaman ve her yerde üstün ve etkili olur, herkes tarafından dinlenirler.
Bu ismi her gün beş vakit namazlarının ardından 94 defa okumaya devam ederlerse işlerinde başarıya ulaşırlar.
40 gün sabah namazından sonra okumaya devam eden kimse borçtan kurtularak zengin zümreler arasına girer, şeref ve izzet sahipliğine kavuşur.
Düşmana karşı galip gelmek isteyen 94 defa El-Aziz ismini okusun.
İnsanlar tarafından sevilen biri olmak isteyen devamlı El-Aziz ismini zikretsin.
Kimseye muhtaç olmamak için 40 gün boyunca sabah namazından sonra günlük 40 defa El-Aziz esmasının zikredilmesi gerekir.
Evden çıkarken 94 kere “Ya Aziz Celle Celalühu” diyen her türlü kazalardan ve belalardan korunur.
El-Aziz İsminin Geçtiği Kur’an Ayetleri
“Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder; onlara ayetlerini okusun, kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları her kötülükten arındırsın. Şüphesiz, sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin.”(Bakara,129)
“Size apaçık deliller geldikten sonra, eğer yine de yan çizerseniz, bilin ki Allah, gerçekten mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”(Bakara,209)
“Dünya ve ahiret hakkında düşünesiniz, diye böyle yapıyor. Bir de sana yetimleri soruyorlar. De ki: “Onların durumlarını düzeltmek hayırlıdır. Eğer onlara karışıp (birlikte yaşar)sanız (sakıncası yok). (Onlar da) sizin kardeşlerinizdir. Allah, bozguncuyu yapıcı olandan ayırır. Allah, dileseydi sizi zora sokardı. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”(Bakara,220)
“Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”(Bakara,260)
“Yaptıklarına bir karşılık ve Allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”(Maide,38)
“Onlar mü’minlere ancak; göklerin ve yerin hükümranlığı kendisine ait olan mutlak güç sahibi ve övülmeye layık Allah’a iman ettikleri için kızıyorlardı. Allah, her şeye şahittir.”(Büruc,8-9)
“O, sizi rahimlerde, dilediği gibi şekillendirendir. O’ndan başka ilah yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”(Al-i İmran,6)
“Şüphesiz bu (İsa hakkındaki) gerçek kıssadır. Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”(Al-i İmran,62)
“Şüphesiz senin Rabbin, elbette mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.”(Şu’ara,9)
“Şüphesiz ki senin Rabbin elbette mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.” (Şu’ara,68)
“Sakın Allah’ın, peygamberlerine verdiği sözden cayacağını sanma! Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir.”(İbrahim,47)